Techniek Buitenzonwering

Je wilt een voordelige zonwering die bovendien lang mee gaat? Gebruik dan Look-A-Luik®!
Want Look-A-Luik® is compleet anders.
De zonweringen zijn namelijk gemaakt uit recyclebare lichte materialen. En je hebt geen hooggekwalificeerde monteur nodig, want de Look-A-Luik® is makkelijk te monteren. Zonder gebruik te maken van gereedschap!

Buitenzonwering
Onderhoud
Wanneer je de huidige generatie buitenzonwering bekijkt, is deze gemaakt van onverantwoord ecologische materialen zoals aluminium, de doeken zijn van synthetisch materiaal en de verf is op poederbasis. De bediening is vaak elektrisch, waarbij storingen kunnen voorkomen. Als zonneschermen bij een naderende storm niet tijdig worden opgerold, zijn schades en reparaties het gevolg met de daarbij behorende kosten. Er ontstaat corrosie en de zonweringdoeken verkleuren en vervuilen snel door weersinvloeden. Niet bepaald een duurzaam product dus.

Materiaal
In de Look-a-Luik® buitenzonweringen zitten 8 stuks zogeheten horizontale lamellen, die zijn vervaardigd van polystyreen, bekend onder de naam: PIEPSCHUIM.
Het is sterk, waterafstotend, goed isolerend en brandvertragend.  Bovendien kan polystyreen goed gerecycled worden.

Look-a-Luik® zal zonweringen leveren in de kwaliteit EPS 250.

Hoe werkt het?

Ten eerste: De Look-a-Luik® buitenzonwering bestaat uit een frame met twee staande zijprofielen, die aan de buitenzijde met stevig Dubbelzijdig Tape zijn voorzien. In deze staande zijprofielen zijn op maat inkepingen gefreesd, waarin de horizontale lamellen geschoven worden. Door de twee verticale zijprofielen met behulp van het dubbelzijdig tape op het vensterglas en/of op de verticale kozijnstijlen te plakken en vervolgens de horizontale driehoekige lamellen erin te plaatsen en deze te vergrendelen door de twee dek-profielen erop te schroeven, is de buitenzonwering gemonteerd en voilà: klaar voor gebruik. Mocht de geleverde maat niet goed zijn, dan zijn de lamellen eenvoudig op maat te snijden.

Ten tweede: Waar de bekende buitenzonweringen de binnenruimte verduisteren, laat de Look-a-Luik® makkelijk daglicht door.
Bij de ontwikkeling van de Look-a-Luik® buitenzonwering hebben we rekening gehouden door goed te kijken naar de verschillende standen van de zon gedurende het jaar en daar handig gebruik van te maken.


Invalshoek zonlicht tijdens zomer en winter

Energieneutrale buitenzonwering
Ten derde: de echte reden dat we zonweringen gebruiken is om de warmte weg te houden uit onze binnenruimtes. De traditionele typen buitenzonweringen hangen voor een gedeelte voor het raam waardoor de warmte van buiten via het raam alsnog uw binnenruimte in komt. Om deze warmte vervolgens weer kwijt te raken gebruiken we een energieslurpende airco.
Dit is niet bepaald energieneutraal te noemen.
Dit ongemak wordt door Look-a-Luik® Zonwering voorkomen! De lamellen van Look-a-Luik® worden in een hoek van 45 graden in het frame gemonteerd. Op deze manier wordt niet alleen daglicht doorgelaten, het houdt de warmte buiten het raam.