Techniek Buitenzonwering

Je wilt een voordelige zonwering die bovendien lang mee gaat? Gebruik dan Look-A-Luik®!
Want Look-A-Luik® is compleet anders.
De zonweringen zijn namelijk gemaakt uit recyclebare lichte materialen. En je hebt geen hooggekwalificeerde monteur nodig, want de Look-A-Luik® is makkelijk te monteren. Zonder gebruik te maken van gereedschap!

Binnenzonwering
Onderhoud
Wanneer je de huidige generatie binnenzonwering bekijkt, is deze gemaakt van onverantwoord ecologische materialen zoals aluminium, kunstof en/of synthetische materialen.
De bediening is soms elektrisch, waarbij storingen kunnen voorkomen.
Niet bepaald een duurzaam product dus!

Materiaal
De Look-A-Luik shutters zijn gemaakt van milieuvriendelijk recyclebaar honingraatkarton, tweezijdig beplakt met wit gecoat kraftliner papier met PE Barrière. Het is brandvertragend volgens Duitse norm B2, Din 4102-1.

Hoe werkt het?

Ten eerste: De Shutters van honingraatkarton zijn luiken met verstelbare lamellen, die worden gebruikt als zonwering en als decoratieve raambekleding. Look-A-Luik shutters, rechthoekig, gemaakt van honingraat karton, leverbaar in twee lamelmaten, namelijk 60 mm en 90 mm breed met een dikte van 10 mm. Ze zijn duurzaam vanwege vervaardiging uit milieuvriendelijk recyclebaar Board karton met honingraatkern, twijzijdig beplakt met wit gecoat krafliner papier PE barrière, brandvertragend volgens Duitse norm B2, Din 4102-1.

Bewust shutterpaneel bestaat uit twee zijstijlen plus een onder- en een bovenprofiel; een aantal kantelbare lamellen en een kantelstok. Deze materialen zijn alle uit honingraat karton vervaardigd. De honingraat lamellen hebben aan weerszijden houten 8 mm deuvels, die als draaipennetjes in de honingraat stijlen vallen. De kantelstok is verbonden met alle lamellen, eveneens d.m.v. houten 8 mm deuvels, zodat door middel van het op en neer bewegen van de honingraat kantelstok alle lamellen tegelijkertijd gekanteld worden.

De op maat gemaakte shutterpanelen worden d.m.v. 4 stuks verwijderbaar enkelzijdig klevend “Dual-Lock” klikbandjes en met behulp van in het onder- en bovenprofiel gemonteerde pluggen d.m.v. bouten op het glasvenster en/of raamwerk bevestigd.
Op deze manier is het gehele honingraat shutterpaneel eenvoudig en snel demonteerbaar en geheel verwijderbaar.

Geschiedenis: In de oude tijd van de Grieken werden marmeren panelen; shutters al gebruikt als zonwering. Vanuit Griekenland is de shutter overgebracht naar het Middellandse Zeegebied. De shutter verandert van uiterlijk, steeds meer wordt deze gemaakt van hout in plaats van marmer en krijgt de shutter beweegbare lamellen. De shutter dient nu ook voor privacy en biedt bescherming tegen regen en insecten. Door deze uitvinding is de shutter ook geschikt voor de rest van Europa. In de 15de eeuw krijgt de shutter meer zijn decoratieve functie door het gebruik van glas in de ramen.

Ten tweede: Bij de ontwikkeling van de Look-a-Luik® binnenzonwering hebben we rekening gehouden door goed te kijken naar de verschillende standen van de zon gedurende het jaar en daar handig gebruik van te maken.


Invalshoek zonlicht tijdens zomer en winter

Energieneutrale buitenzonwering
Ten derde: de echte reden dat we zonweringen gebruiken is om de warmte weg te houden uit onze binnenruimtes. Om deze warmte vervolgens weer kwijt te raken gebruiken we steeds meer een energieslurpende airco.
Dit is niet bepaald energieneutraal te noemen.
Dit ongemak kan door Look-A-Luik Zonwering voor een substantieel deel worden voorkomen !